Przy kuchni stanęli Grzegorz Piotrowski, Mariusz Kumięga i Daniel Ptaśnik z ekipą pomocników. Wszystkie potrawy były przygotowywane niemal na ostatnią chwilę, by ani trochę nie straciły na świeżości.
- Nie mieliśmy jakiś specjalnych wytycznych. Życzenie było jedno. Miało po prostu smacznie - opowiada właściciel restauracji, Grzegorz Piotrowski.
Na zapleczu sali gimnastycznej, tuż obok sceny, na której odbywały się koncerty rozstawiono stoły. Jako przekąski były tartinki, sałatki, półmiski wędlin i owoce. Z napojów - soki, woda mineralna, herbata i kawa.
Dla Beaty Kozidrak specjalnie przygotowano jajka faszerowane nadzieniem chrzanowym, naleśniki z dojrzewającą szynką oraz naleśniki ze świeżym łososiem. Na deser - rurki z kremem waniliowym.
Mateusz Mijal z największym smakiem zjadł placka ziemniaczanego po szlachecku - z gulaszem i warzywami.
Gwiazdom propozycje naszych kucharzy pewnie smakowały, skoro w rewanżu odwzajemniły się świetnymi koncertami.
Jak mówi Grzegorz Piotrowski, tremy podczas przygotowań nie było. Wcześniej kucharze gotowali między innymi dla muzyków: Golec uOrkiestra, Andrzeja "Piaska" Piasecznego i Michała Szpaka oraz aktorów: Edwarda Linde-Lubaszenki czy znanego z roli porucznika Borewicza w filmie "07 zgłoś się" Bronisława Cieślaka.
WIDEO: Prosty przepis na przepyszne grillowanie banany
Źródło: Cover Video/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?